Verbinding

Het is bijna dagelijks dat je je vrije tijd met je telefoon doorbrengt. Dat hoort ook bij deze tijd. Tegenwoordig gaat bijna alles via de telefoon. Maar wat is het toch jammer als je met vrienden, vriendinnen en/of familie samen bent en dat er zoveel gecommuniceerd wordt via de telefoon. 

Ik mis dan persoonlijk de verbinding.

Waar mis jij de verbinding? Laten we eens de telefoon af en toe wegleggen. In het hier en nu in verbinding zijn met elkaar of met je kinderen. Jezelf uitdagen om elkaar te ontmoeten elders, durven bij elkaar binnen te lopen in plaats van te whatsappen. Dat doen kinderen ook. Ik vind het geweldig dat hier de deurbel gaat als kinderen spontaan langskomen. Tuurlijk maak ik ook gebruik van WhatsApp maar wat is het toch leuk om onaangekondigd bij elkaar op bezoek te gaan. Erop uit te gaan. Mensen tegenkomen of nieuwe mensen te ontmoeten.

Ook ik geloof bij energetische therapie dat mensen op je pad komen. Dat niet alle clienten via internet bij je terechtkomen. Het internet is wel een handig en prachtig hulpmiddel. Maar doe mee en leg ook af en toe een paar uurtjes je telefoon weg en leef in het moment.

Het echte leven!